Šport
29 ogledov

Zdovc: "Če jih bomo pravilno prijeli, ne bo težav"

Sport 23.08.2013 Domen Lorbek, kosarka, prijateljska tekma, Slovenija - Crna Gor Saša Despot
Slovensko košarkarsko reprezentanco danes ob 20. uri čaka na papirju najlažji tekmec v predtekmovanju. Južna Koreja je prvi dve tekmi v skupini D izgubila v povprečju z več kot dvajsetimi točkami razlike.

Slovenski košarkarji so prvi prosti dan izkoristili za regeneracijo. Igralci so ga po večini preživeli v hotelu in njegovi okolici, popoldan so opravili tudi lažji trening, strokovni štab pa si je privoščil izlet na bližnjo peščeno plažo in obilno kosilo na promenadi.

Med drugim so nekateri igralci in selektor Jure Zdovc opravili tudi krajše druženje z novinarji. Selektor je povedal, da je Južna Koreja po zdaj prikazanem na prvenstvu najslabša ekipa v skupini D. "Ima sicer nekaj dobrih strelcev, vendar če jih bomo v obrambi pravilno prijeli, nam ne bi smeli povzročati težav," pravi Zdovc.

Vsako tekmo maksimalno resno

Domen Lorbek je opozoril, da je Slovenija doslej odlično zadevala v napadu. "Vendar slej kot prej bo prišla tekma, ko nam ne bo šlo. To pa je vedno povezano z zbranostjo. Vsako tekmo moramo vzeti maksimalno resno."

Do konca predtekmovanja ima Slovenija še tri nasprotnike. V sredo ob 17.30 se bo pomerila z Angolo, v četrtek ob 21.30 pa z Litvo. Kot kaže, bo prav ta zadnja tekma odločala o prvem mestu v skupini, ki prinaša bistveno lažje tekmece v obračunih na izpadanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.