Zdravje > Aktualno
5782 ogledov

Opozarjajo pred tem parfumom s feromoni

parfum dišava ženskla parfumiranje Shutterstock
Oglašujejo ga kot parfum, ki privlači nasprotni spol "kot magnet". Na Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je priromalo obvestilo ...

"Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske Komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o kozmetičnem izdelku PHEROMON eau de parfum WOMAN HOT, ki ima v seznamu sestavin navedeno, da vsebuje androsterone in androstenol," pojasnjujejo.

To sta po njihovih navedbah snovi, ki imata farmakološki, hormonski učinek kot androgen. Uporaba snovi z androgenim učinkom je v kozmetičnih izdelkih prepovedana. Izdelek torej ni skladen z Uredbo o kozmetičnih izdelkih 1223/2009/ES.

Izdelek se je prodajal v spletni trgovini Amazon in je lahko preko drugih spletnih strani dostopen tudi slovenskemu potrošniku. "Če ste omenjeni izdelek kupili, svetujemo, da ga ne uporabljate in ga vrnete prodajalcu," dodajajo. Obvestilo velja tudi za moški pafum PHEROMON PARFUM - P6 DER KLASSIKER. Obe fotografiji sta v galeriji spodaj.

1/2
Zdravstveni inšpektorat RS

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.