Zdravje > Aktualno
9943 ogledov

To so pozabili v njenem želodcu

Zdravniki obnemeli ob rutinskem pregledu notranjih organov.

Neimenovana 50-letna Rusinja je preživela 17 let z ogromno plastično cevko v telesu, z 30,5 cm dolgo sondo, ki so ji jo na urgenci vstavili v želodec. Gre za cevko, po kateri bolnika na intenzivni terapiji hranijo, mu dovajajo tekočine ali zdravila v želodec. 

 | Avtor: Sibnet Sibnet

Posnetek odstanjevanja cevke in opozorilo občutljivejšim, katerim gledanje tega posnetka ne priporočajo.

Ženska je leta 2000 potrebovala pomoč, kot je povedal tiskovni predstavnik bolnišnice Ulan Ude v Burjatiji, ruski avtonomni republiki, ki leži v Sibiriji, so zdravniki najverjetneje pozabili odstaniti del cevke v bližini želodca. Rusinja ves ta čas ni imela težav. 

"Ženska je okrevala po kapi, zdravniki so jo spustili iz bolnišnice in očitno pozabili na sondo," je dodal. Tujek v telesu 50-letnice so odkrili pri rednem pregledu notranjih organov. Kirurg, ki je cevko odstranil, je za ruski portal Sibnet dejal, da bolnica zelo dobro okreva po operaciji.

Kaj je nazograstična sonda?

 | Avtor: YouTube YouTube
Po navedbah Slovenskega združenja za urgentno medicino, je nazogastrična sonda plastična cevka različnih velikosti, po kateri lahko bolnika hranijo, mu dovajajo tekočine in zdravila, razbremenjujejo pritisk v želodcu ter preprečujejo regurgitacijo, bruhanje in posledično aspiracijo: "Obstajajo kontraindikacije, ko se sonde ne da uvesti, prav tako zapleti, ki nastopijo ob njenem uvajanju," so zapisali. 

Rekorder? Zdravje Poglejte, kaj so zdravniki našli v njegovem telesu Rapunzelov sindrom Zdravje To so našli v prebavilih 20-letnega dekleta

 

Komentarjev 1
  • Miran Rižnar 23:27 23.september 2017.

    Ne vem, kqaj bi naj bilo tako strašnega na tem videu. Za razbrati itak ni nič...