Zdravje > Aktualno
52 ogledov

UKC v razrešitev Kende in to iz krivdnih razlogov

donacija Saša Despot
UKC naj bi sprožil postopek za krivdno razrešitev Rajka Kende.

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana želi z mesta strokovnega direktorja pediatrične klinike iz krivdnih razlogov razrešiti Rajka Kendo, poroča Delo. Kriv naj bi bil za delovne razmere v kliniki, ki so vodile do določenih zapletov. Kenda pravi, ne bo prevzemal odgovornosti za zaplete, ki so nastali zaradi dejanj posameznikov.

Kenda je prejel razrešitev iz krivdnih razlogov v sredo, nanjo pa mora odgovoriti v dveh tednih. Za Delo je dejal, da še ne ve, kaj tiči za tem, da "relativno normalni ljudje delajo bebave stvari".

donacija | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"V tej zgodbi se mu zdi najbolj nekulturno, da se mu direktor, ki je star skoraj toliko, kolikor je sam zaposlen v kliničnem centru, ni upal pogledati v obraz in mu izročiti razrešnice. To je po 41 letih delovne dobe v UKC prejel po kurirju," poroča Delo

Kenda: Ne prevzemam odgovornosti za dejanja posameznikov

Dejal je tudi, da so predstojniki oddelkov ogorčeni nad dogajanjem, sam pa ne bo dovolil, da bi se poslovil očrnjen: "Imam 65 let in preostanka življenja ne nameravam preživeti kot umazana oseba. Naredil bom vse, da bom dokazal, da so izbrali napačno tarčo," je povedal za omenjeni časnik. Predlog za razrešitev je sicer prejel pet mesecev pred iztekom mandata.


Konkretnih zadev, ki so vodili do predloga za njegovo razrešitev, ni pojasnil. Je pa dejal, da je videti, da so našli grešnega kozla za otroško srčno kirurgijo, čeprav je več let govoril, da je ta program del kirurgije. Pravi, da so ga nekateri kolegi, ki se izdajajo za žvižgače, hoteli očrniti tudi z očitki o spornem zaposlovanju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Marija Eržen 08:39 27.marec 2017.

    Pri teh letih in taki delovni dobi ima sigurno spolnjene pogoje za upokojitev. Lepo tiho in mirno naj odide, pa bomo kmalu pozabbili na njegovo slabo delo. No njega bo verjetno malo vest pekla, da je slabo opravil svoje dolžnosti, ...prikaži več, pa se bo že potolažil, saj pokojnina ne bo MAJHNA !!!AMEN.

  • Božidar Dinič 14:00 26.marec 2017.

    naj nardi harakiri če je res časten

  • Janez_53 20:49 25.marec 2017.

    Tudi Kendi ni jasno, da dobiva del plače ravno zaradi tega, ker je ODGOVOREN za področje, ki ga vodi!!! Ampak ODGOVORNOSTI pa ne bi nosil! Stara zgodba politikov in vodilnih! A se sploh zavedate, da s položajem sprejemate tudi ODGOVORNOST???