Zdravje > Prehrana
112 ogledov

Recept: mediteranska gobova juha

Mediteranska gobova juha Podravka
Ljubitelji gob naj uporabijo še večjo količino gob.

Okusna mediteranska gobova juha je idealna tudi za vegetarijance, zato uporabimo zelenjavno jušno osnovo Podravka, ki je brez dodanih ojačevalcev arom, umetnih arom in popolnoma naravnega okusa.

Za štiri osebe potrebujemo:

  • 400 g krompirja
  • 1 zelenjavno jušno osnovo Podravka
  • 200 g gob
  • črni mleti poper Maestro
  • 3 sušene paradižnike (narezane) ali žličko sušenega paradižnika Maestro
  • 4 žlice oljčnega olja

Enostavna in hitra priprava

Krompir olupite, narežite, prelijte z vodo in postavite na ogenj. Ko zavre, dodajte jušno osnovo. Kuhajte, dokler krompir ni mehak. Pred koncem dodajte narezane gobe, nato pa vse s paličnim mešalnikom zmiksajte v pire. Juho postavite nazaj na ogenj, dodajte vodo, da boste dobili želeno gostoto, po želji začinite s soljo in poprom.

Sušen paradižnik dodajte v oljčno olje. Mediteransko gobjo juho okrasite s paradižniki in oljčnim oljem.

Če ste ljubitelji gob, lahko dodate večjo količino gob, do 300 gramov. Juha bo še posebej okusna, če ji boste dodali vodno krešo, in še okusnejša, če boste uporabili več vrst gob. Za pripravo boste porabili približno 40 minut.