Zdravje
906 ogledov

Tako so se plešavosti lotili naši sosedje

Plešavost
Izguba las je tako za moške kot ženske ponavadi zelo travmatična, še posebej med mladimi.

Lasje so še iz antičnih časov opisani kot simbol moči, zaplejivosti, miline in lepote, izgubo las pa pogosto spremlja tudi izguba samozavesti in ima lahko na osebo močan psihološki vpliv.

Tudi zato so se strokovnjaki iz dermatološkega inštituta v Rimu lotili te težave. Po poročanju Italijanske tiskovne agencije Anse so jo tudi uspešno rešili s pomočjo biološkega in celičnega zdravljenja, ki temelji na infiltraciji krvnih derivatov.

Tudi ženske

Testi so bili uspešni, saj so 80-im odstotkom testiranih ponovno zrasli lasje. Raziskavo je sicer že objavila ameriška revija Dermatologic surgery. V raziskavi je sodelovalo 168 ljudi, od tega 66 žensk, ki so trpeli za Alopecio androgenetico. Terapijo se lahko uporablja večkrat in po podatkih raziskovalcev nima stranskih učinkov. Možna sta le lokalna oteklina in pekoč občutek, ki trajata največ 72 ur po terapiji. Po poročanju Anse je zaenkrat v italiji s tem načinom že možno zdravljenje v enoti za regenerativno zdravljenje v Rimu, ki pa ni poceni. Terapija stane okoli 1.500 evrov.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Stephanie_Morton 15:25 20.avgust 2018.

    Moj najboljši bratranec zasluži $ 279 / uro na računalniku. Že štiri mesece ni delovala, toda prejšnji mesec je njegovo plačilo znašalo 31925 $, ki je sam0 nekaj ur delalo na prenosnem računalniku. poglejte to spletno mesto ... ..... ❥❥❥ ...prikaži več❥ ❥❥❥❥ ❥❥❥ www.Internet43.Com