Zdravje
2242 ogledov

Že drugi odpoklic zaradi salmonele v dveh dneh

nakupovalna košara
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je odpoklicala BBQ piščančjega stegna Perutnine Ptuj zaradi prisotnosti salmonele.

Uprava je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov ugotovila prisotnost salmonele v vzorcu mesnega pripravka - začinjenih piščančjih stegen proizvajalca Perutnine Ptuj. Izdelek je odpoklicala, čeprav mu je rok uporabe že potekel.

Serijska oznaka začinjenih piščančjih stegen brez kosti in kože, 300 gramov/1,8 kilograma IK, šifra 3778, pakiranih na na formiranem podstavku, je 1201831451, rok uporabe pa 1.6.2020. Živilu je sicer že pretekel rok uporabe, informacijo pa na upravi objavljajo, ker so ga potrošniki morda dali zamrzniti.

Potrošnikom svetujejo, da živila ne zaužijejo in ga zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

To je drugi odpoklic zaradi salmonele v dveh dneh. Včeraj je uprava za varno hrano bila obveščena o tem, da so prisotnost bakterije salmonela odkrili tudi v začinjenih piščančjih krilih proizvajalca Panvita Mir, Mesni center AVE Murska Sobota. 

Serijska oznaka nepredpakiranih začinjenih piščančjih kril, prodajni ident 91775, je L MP 20148/1, rok uporabe pa 1.6.2020. Izdelku je rok trajanja sicer že pretekel, vendar informacijo o neskladnih rezultatih objavljajo za primer morebitnega zamrzovanja izdelka s strani potrošnikov. Živilo je bilo v prodaji v mesnem centru AVE Murska Sobota. 

Tudi v tem primeru potrošnikom svetujejo, da živila ne zaužijejo in ga zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.