Slovenija
15 ogledov

Srečno 2013!

Prešernov trg v Ljubljani
1/5
Žurnal24 main
Mnogi so novo leto pričakali na prostem. Največji zabavi na prostem v Ljubljani in Mariboru.

Opolnoči smo se poslovili od starega leta in vstopili v leto 2013. Nekateri so novo leto pričakali doma, drugi so se odpravili v tujino, številni pa se udeležujejo silvestrovanj na prostem, ki potekajo skoraj vseh večjih slovenskih mestih.

Največji zabavi na prostem z nastopi glasbenikov sta v Ljubljani in Mariboru, pestro pa je tudi po drugih slvoenskih mestih, od Jesenic in Domžal do Trbovelj in Krškega. Zaradi prireditev so ponekod spremenjeni prometni režimi.

V Ljubljani naj bi si po napovedih ognjemet ogledalo okoli deset tisoč ljudi, medtem ko v Mariboru letos razsvetljenega neba ni bilo. Prav tako ne govornika s političnega podija, saj je mariborski župan Franc Kangler včeraj podal zahtevo za odstop.

Na Silvestrovo na terenu po vsej Sloveniji za varnost ljudi skrbi 739 policistov, še 40 policistov spremlja klice na interventni številki policije 113.

Preko spodnjega obrazca nam lahko pošljete fotografije silvestrskega utripa na ulicah.

Komentarjev 1
  • Scott 01:15 01.januar 2013.

    Dragi moji GOTOF JE 2012!Želim vam sibirsko zdravje,židovsko bogastvo,ciganske skrbi,francosko ljubezen,ameriško srečo,vse ostalo dobite pri kitajcih!Srečno 2013!