Šport
15 ogledov

"Želel sem se izkazati"

Tony Gallopin EPA
Francoz Tony Gallopin je zmagovalec 11. etape Toura, skupno vodstvo in rumeno majico je obdržal Italijan Vincenzo Nibali.

Francoz Tony Gallopin (Lotto-Belisol) je zmagovalec 11. etape kolesarske dirke po Franciji. Ta je na zadnjem spustu planil v beg in si nabral ravno dovolj naskoka, da ga tekmeci nato niso mogli več ujeti."Rad bi se zahvalil svoji družini, še posebej zaročenki Marion. Želel sem se izkazati, začutil sem, da lahko napadem, ker tega ne bodo pričakovali," je dejal presrečni francoski kolesar.

V ciljnem sprintu zasledovalcev je bil drugi Nemec Jakob Degenkolb, tretji pa Italijan Matteo Trentin. Skupno vodstvo in rumeno majico je obdržal Italijan Vincenzo Nibali (Astana).Simon Špilak (Katjuša) je bil stoti (+ 14:27), Kristjan Koren (Canondale) pa 154. (+ 20:26). Nibali ima skupno dve minuti in 23 sekund naskoka pred Avstralcem Richiejem Portejem. Tretji je Španec Alejandro Valverde (+ 2:47), današnji zmagovalec Gallopin (+ 3:12) je peti. Špilak je na 70. mestu (+ 1:09:49), Koren pa na 143. (+ 1:53:25).

Andrew Talansky | Avtor: EPA EPA
Med 11. etapo se je sicer zdelo, da bo Američan Andrew Talansky naslednja znana žrtev letošnjega Toura. Sredi preizkušnje je namreč že razjahal kolo in sedel na ograjo ob cesti, po posvetu z vodjo ekipe Garmin-Sharp pa je nadaljeval. Ob progi so ga spodbujali tudi gledalci, ki so videli, da Američan ne lovi uvrstitve, temveč se bori za obstanek na dirki. Na koncu je bil v cilju zadnji z 32 minutami zaostanka, a še dovolj hitro, da ga časovna "metla" ni odnesla z dirke.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.