Slovenija
21 ogledov

Zelene ideje za zagon gospodarstva

smetumet Smetumet
Recikliranje. Pravična trgovina, socialna nota, inovativen dizajn – prihodnost domačih oblikovalcev.

"Prek recikliranih izdelkov komuniciramo o pretirani potrošnji in posledično smetenju, o možnostih ponovne uporabe, ročne, neindustrijske reciklaže in kroženju materialov," pravijo mlade oblikovalke iz Kulturno-ekološkega društva Smetumet. Dodajajo, da se kupci na reciklirane smeti odzivajo pozitivno, tudi zato, ker podpirajo domač inovativen dizajn.

Brez države in ne za profit

Pri izdelkih uporabljajo različne odpadne materiale. "Vse je zbrano in izdelano lokalno, in sicer unikatno ali v manjših serijah. Poudarek je na uporabnosti, kakovosti, vzdržljivosti in ustvarjalnem oblikovanju," pojasnjujejo v Smetumetu. Delujejo po principu pravične trgovine, a niso socialno podjetje, prav tako ne prejemajo državnih pomoči. Pravijo, da je vse več ljudi navdušenih nad ekološkim in etičnim nakupom: "Radi podprejo slovensko proizvodnjo, ki je načelna in sporočilna, dobiček od prodaje pa se steka v delovanje neprofitnega društva." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.