Šport
10 ogledov

Železni Mike svari pred vzdušjem

evroliga panathinaikos unicaja žorić bramos EPA
Michail (Michael) Bramos pričakuje težko tekmo s Slovenijo, ki bo imela glasno podporo s tribune. "Zato bomo igrali še bolj trdo," pravi član Panathinaikosa.

"Proti Sloveniji nas čaka neverjetno vzdušje. Nekajkrat smo si jih ogledali po televiziji. Čaka nas zelo težka tekma, nekaj podobnega kot proti Španiji. Kdor bo prinesel več energije in agresivnosti v tekmo, bo zmagal. Zavedamo se, da bo tekmec imel veliko podporo s tribun, zato bomo morali igrati še bolj trdo. Dobro se bomo pripravili na Slovence," je pred nocojšnjim dvobojem Grkov s Slovenci razmišljal Michael Bramos.

Železni Mike, takšen je nadimek Američana z grškim poreklom, je član grške reprezentance od leta 2011. "Bili so vzponi in padci. Igranje za reprezentanco je povsem nekaj drugega kot igranje za klub. Vsi igralci so nadarjeni, vsi se borijo za svojo državo. Veliko več čustev je prisotnih ob igranju za izbrano vrsto," meni košarkar, ki je bil rojen v ameriški zvezni državi Michigan.

"Nekateri še ne razumejo"

In kaj odgovarja Američanom, ki ga sprašujejo, zakaj se je odločil za igranje v grški izbrani vrsti? "Povem jim, da gre za moje korenine. Stari starši prihajajo iz Grčije. Gre pravzaprav za moj drugi dom, že nekaj časa igram tudi za Panathinaikos. Nekateri še vedno ne razumejo, a teh je vse manj. Tekme z EuroBasketa se zdaj nekoliko več spremljajo tudi v ZDA," je še dejal Bramos, ki je otroštvo preživel v mestu Harper Woods. Igralec, ki na tem EP v povprečju dosega po 3,5 točke, 1,5 skoka in 0,8 podaje na dvoboj, je najboljšo predstavo pokazal na zadnji tekmi s Španijo. Zbral je osem točk, dva skoka in dve blokadi, zadel pa je tudi odločilno trojko minuto pred koncem obračuna.


"To, da na evropskih prvenstvih igrajo Bo McCalebb in podobni, lahko le dvigne zanimanje za evropsko košarko tudi čez lužo. Na olimpijskih igrah se lepo vidi, da so evropske reprezentance tudi v samem vrhu. Gre za globalno igro in vse več ljudi se zaveda, da se dobra košarka igra prav vsepovsod," je o zanimanju za evropsko prvenstvo v ZDA še menil grški Američan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.