Šport
76 ogledov

Želi manj trenirati, zato beži iz Atletica

Arda Turan Ivanschitz Atletico Madrid Levante Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Turški napadalni vezist je v pogovoru z vodstvom Atlético Madrida potrdil besede svojega agenta, ki je razkril, da si želi 28-letnik kariero nadaljevati v Premier League.

Arda Turan je vodstvu španskega prvoligaša pojasnil svoje razloge, zakaj si želi v poletnem prestopnem roku zapustiti Vicente Calderón. Namero turškega reprezentanta je pred dvema dnevoma razkril agent Ahmet Bulut in dodal, da se zanj zanimajo trije klubi z Otoka, vendar njihovih imen za zdaj ni želel razkriti.

Arda se je v telefonskem pogovoru s klubom, poroča španska Marca, opravičil za besede svojega agenta, a ključno sporočilo ostaja enako: želi si zapustiti Atlético!

Razlogi za to so dvoplastni. Nogometaša mikajo bogate ponudbe angleških velikanov, ki so mu pripravljeni ponuditi občutno več denarja kot razmeroma ''skromni'' Atlético, drugi razlog pa je fizično (pre)zahteven režim Diega Simeoneja, ki od svojih varovancev zahteva ogromne fizične napore. Arda si želi igrati za klub, kjer bi bil praviloma izvzet iz obrambnih dolžnosti.

Turški reprezentant je zaradi poškodbe manjkal na finalni tekmi Lige prvakov v sezoni 2013/2014, v zaključku letošnje kampanje pa ni mogel nastopiti na pomembni tekmi z Granado, ki je odločala o tretjem mestu v španski La Ligi.

Atlético mu je že posredoval pogoje, pod katerimi mu bo dovolil oditi. Odkupna klavzula znaša 41 milijonov in čeprav bi Rojiblancosi najverjetneje pristali tudi na nižji znesek, so v primeru enega najpomembnejših členov ekipe pripravljeni prisluhniti le najresnejšim ponudbam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.