Šport
5 ogledov

"Želim nadaljevati zgodbo"

lewis hamilton EPA
Lewis Hamilton si želi podaljšanja pogodbe z Mercedesom. Njegova pogodba poteče po sezoni 2015.

"Obe strani sta pokazali interes za pogovore,“ je dejal Britanec in dodal: "Pri ekipi vedo, da si želim nadaljevati zgodbo, enako pa so mi sporočili tudi oni.

Hamilton se je Mercedesu pridružil leta 2013, ko je podpisal triletno pogodbo, z motorji nemškega proizvajalca pa je dirkal tudi pri McLarnu. "Z Mercedesom sem povezan že od 13. leta. Zdi se mi, da imam to ime vtetovirano na prsih. Počutim se kot del družine,“ je še dejal dirkač, ki je na 29 dirkah za Mercedes zabeležil šest zmag, v McLarnovem bolidu pa je slavil 21-krat na 110 dirkah.

Pred kratkim je novo pogodbo z nemško ekipo podpisal tudi Nico Rosberg, ki bo v ekipi ostal vsaj do konca leta 2016. Na govorice, da Mercedes želi skleniti pogodbo s štirikratnim svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom, ki mu prav tako naslednje leto poteče pogodba z Red Bullom, se je svetovni prvak iz leta 2008 odzval z naslednjimi besedami: "Če želijo skleniti sodelovanje s kom drugim, tega ne morem spremeniti. Zaradi tega ne bom tarnal. To me ne skrbi. Še en nemški dirkač v ekipi? Nisem prepričan, da si to pri Mercedesu res želijo. Je pa res, da si trenutno vsi dirkači želijo sedeti v tem dirkalniku.

Pred Veliko nagrado Madžarske Hamilton v skupnem seštevku za moštvenim kolegom sicer zaostaja za 14 točk. Britanec je na Hungaroringu sicer zmagal kar štirikrat v zadnjih sedmih poizkusih: "Na Madžarsko nisem prišel z namenom, da izboljšam dosežek Michaela Schumacherja. To, da imava isto število zmag na tej progi, da se me omenja v istem stavku kot njega, je zame velika čast. Pravzaprav nimam razlage, zakaj mi gre tu tako dobro od rok. Morda ta proga ustreza mojemu načinu vožnje.“

Hamiltonov moštveni kolega Rosberg je kljub temu, da se še nikoli na kvalifikacijah ali dirki ni prebil med trojico najboljših, samozavesten: "Če bom opravil svoje delo, lahko zmagam." Na prvem uradnem treningu je bil sicer najhitrejši Hamilton pred Rosbergom, tretji pa je bil Finec Kimi Räikkönen pred moštvenim kolegom pri Ferrariju Špancem Fernandom Alonsom. Hamiltonu je pripadel tudi drugi uradni trening. Drugi je bil tudi tokrat Rosberg, tretji pa aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.