Šport > Nogomet
93 ogledov

Za Celarja nudili "sedemmestne številke"

zlatko zahović Youtube
Športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović se je po koncu prestopnega roka ozrl na dogajanje na poletni "tržnici" in na nadaljevanje sezone.

V taboru Maribora so bili v letošnjem prestopnem roku dokaj zadržani. Zadnji dan "tržnice" sta klub zapustila Gregor Bajde, ki je odšel na posodo h italijanskemu drugoligašu Novari in Amar Rahmanović, ki se je preselil v Celje. V Ljudski vrt se je na posodo iz Heerenveena vrnil Luka Zahović, v že znano sredino je prišel še Hrvat Dejan Mezga.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je v pogovoru za klubsko spletno stran pojasnil nekatere kadrovske odločitve. "Igramo na drugačen način in v tem sistemu igre so nekateri v prednosti, drugi manj. Takšen primer je Bajde, saj igramo brez krilnih napadalcev in je zapustil naše vrste v prestopu, ob katerem lahko kot klub zelo dobro zaslužimo. Če pa se bo vrnil po koncu sezone, je dobrodošel nazaj, saj bo imel za seboj dobro izkušnjo. Odšel je tudi Rahmanović, saj ni razloga za tako širok kader, ko ne igramo več na evropskem prizorišču."

Dva italijanska prvoligaša sta si v svojih vrstah želela videti še enega člana štajerske ekipe. Šele 17-letni napadalec Žan Celar je vzbudil zanimanje Genoe in celo velikega Napolija.

"Maribor je zavrnil ponudbi Napolija in Genoe, izbor obeh italijanskih klubov je bil naš biser iz mladinskih vrst. Ponujene številke so bile sedemmestne, vendar ponudb nismo sprejeli. Žan Celar je pod drobnogledom številnih klubov, o njem govori že vsa Evropa. Vmes smo ga priključili članski ekipi, kmalu bo znova zraven, zdaj pa zbira redne tekmovalne minute v mladinski ligi. Pazimo na njegov razvoj, saj se zavedamo, da imamo v svojih vrstah res izjemnega talenta," je zanimanje za mladeniča razkril Zahović.

"V prvenstvu ne bo več milosti"

Najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance verjame v uspešno nadaljevanje sezone, čeprav so si 13-kratni državni prvaki poleg izpada iz Evrope tudi v Prvi ligi že privoščili nekaj neljubih spodrsljajev.

"Najbolj pomembno je, da ne glede na vmesne dogodke ostajamo osredotočeni na svojo pot, s postopno menjavo generacij, kar je vedno zelo zahteven proces in ga ne gre opraviti čez noč. Letvica je za Maribor visoko postavljena, vendar moramo iti naprej korak po korak. Včasih zaradi tega plačamo velik davek, v prvenstvu ali v Evropi, a je temelj vsega spoznanje, da smo se lotili nove zgodbe in se v klubu zavedamo, kdo smo ter v kakšni fazi smo, kar prenašamo tudi na igralce. Moramo biti potrpežljivi pri razvojni poti, toda zdaj v prvenstvu ne bo več milosti. Imamo vrhunske talente in želimo nadaljevati tako kot smo končali v Celju," je zaključil Zahović.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:42 02.september 2016.

    Sedemnajstletnik ,ki sedi na klopi Maribora ne more igrati v italijanski ligi. Tudi Luka je šel na tuje sedet na klop in zapravljat čas .