Slovenija > Črna kronika
64 ogledov

Črna nedelja za motoriste

Nesreča motorista Nel Pavletić/PIXSELL
35-letnik je na poti v dolino pri zaviranju na ovinku izgubil nadzor nad motorjem, zletel s ceste in se zaletel v drevo. Drugi motorist je umrl, ko je trčil z osebnim vozilom.

Na avstrijskem Koroškem je danes v prometni nesreči življenje izgubil 35-letni motorist iz Slovenije. Po navedbah avstrijske policije je moški na poti v dolino pri Jezerskem vrhu pri zaviranju na ovinku izgubil nadzor nad motorjem ter zletel s ceste in se zaletel v drevo.

Pri tem je 35-letnik utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Nazadnje je Slovenec v prometni nesreči v Avstriji umrl 31. maja, ko je 36-letni voznik avtomobila, ki ni bil pripet, življenje izgubil v bližini Borovelj. Nesreča se je zgodila v kraju Sele Fara, kjer je voznik v rahlem levem ovinku izgubil nadzor nad avtomobilom in čelno trčil v hišo.

Trčil z avtomobilom

Okoli pol sedme ure zvečer pa se je zgodila še ena prometna nesreča na cesti Novo mesto - Šentjernej pri kraju Dolenje Mokro polje, v kateri je umrl še en motorist.

17-letni voznik motornega kolesa iz Leskovca pri Krškem je zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču trčil v osebni avtomobil, ki ga je iz Novega mesta proti Šentjerneju pravilno pripeljal 26-letni voznik iz Pristave pri Šentjerneju. Motorist je bil v silovitem trčenju tako hudo telesno poškodovan, da je za posledicami poškodb na kraju nesreče umrl.

Zaradi ogleda kraja nesreče in dela ostalih interventnih služb je bila cesta pri Kremenu (med Ratežem in Dolenjim Mokrim Poljem) do desete ure zvečer zaprta za ves promet.

Komentarjev 6
  • sprehajalec 21:44 09.junij 2013.

    Niso si sami krivi. Zatajilo je šolstvo, socialna služba inšpektor za varstvo kaj vem česa že. Minister naj odstopi, pa bo varneje, po tem principu deluje Slovencelnija že 20 let. Slovencelj si ni nikoli sam kriv. Pobrat motorje, ...prikaži več ker glave niso zrele za kubike. Razen, če ni v interesu Slovencelnije, da je čim več mrtvih na cestah, ker s tem bo brezposelnost manjša.

  • becar 21:21 09.junij 2013.

    Ne vem, kje vi vidite odsevne jopiče, danes ga ni imel niti eden, pa sem motoristov videl preko 100 gotovo. Pa vendar ni problem v jopičih. Se strinjam, tudi vozniki avtomobilov so vredni graje, ampak kar pa delajo motoristi, se ...prikaži več pa ne more primerjat. Jaz bi vzrok pripisal večji zmogljivosti motorjev napram avtomobilom in potem posledično vratolomna prehitevanja, večji pospeški, prehitevanje za vsako ceno...

  • ales1919 21:02 09.junij 2013.

    večina ljudi tako ali tako vedno najprej krivi motorista za nesrečo, ampak naj tisti, ki naredijo letno okoli 20 000 km in več povedo kakšno je stanje na naših cestah, kako vozijo ljudje, kolikokrat zakleješ in noriš v avtu ob ...prikaži več neverjetnih napakah ostalih...druga stvar, če ti z stranskim ogledalom zadaneš ob drug avtomobil, je škoda minimalna, če zadaneš motorista...odločajo malenkosti... sam naredim okoli 20 000 km letno z avtomobilom, zadnje pol leta tudi nekaj z motorjem...nisem dobil še nobene kazni za prehitro vožnjo...torej ne pišem to kot nek brezglavi divjak, kot nas vi večinoma imenujete, pa se mi skoraj vsakodnevno dogaja, da se rešujem pred nesrečam, z avtom ali motorjem... verjetno ste opazili tudi, da danes že skoraj večina uporablja odsevne jopiče... le zakaj...