Šport
28 ogledov

Zmaji brez Begića v podrejeni vlogi

Nikolov Pipan Union Olimpija Partizan ABA Union Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Uniona Olimpije so v 6. kolu EuroCupa doživeli drugi poraz. Pred domačimi gledalci so morali priznati premoč Bešiktašu, ki je zmagal z 80:57 (24:14, 42:30, 56:42).

Turki so v Stožicah hitro prevzeli pobudo, z odličnim metom za tri točke pa so si že v prvih desetih minutah priigrali ravno toliko točk naskoka. V drugi četrtini so Ljubljančani dvakrat prišli na minus sedem, drugič dve minuti pred koncem prvega polčasa, a so Turki brez večjih težav ohranjali prednost proti v napadu nerazpoloženim gostiteljem. Ob glavnem odmoru so gostje tako vodili z 42:30. 

Še precej slabše se je za četo Aleša Pipana začel drug polčas, razlika pa je ob polovici tretje četrtine že znašala 23 točk (32:55). A nato so se domači le zbudili in precej bolje zaigrali v obrambi, ob koncu 32. minute pa so gostje vodili le še devet točk (58:49), Olimpija pa je imela žogo. Blaž Mahkovic se je znašel pod košem, vrgel, sodniki pa so morda nepravilno dosodili, da se žoga pred blokado Hiltona Armstronga ni dotaknila table. Ob drugačni odločitvu bi Turki vodili le še za sedem.

Nato pa je za dokončno odločitev dvoboja s tremi zaporednimi trojkami poskrbel Chris Lofton (67:51). Zmaji so izgubili voljo za nov lov, Turki pa so le še mirno pripeljali tekmo do konca.  

Gostitelje, ki so igrali brez Mirze Begića, ki je podpisal pogodbo z Laboral Kutxo in je že zapustil Ljubljančane, manjkali pa so še poškodovani Luka Rupnik, Sasu Salin, Jaka Brodnik in Dino Murić, je tokrat pokopal predvsem slab met. Za dve točki so zadeli 16 od 32 metov, za tri pa le pet od 25.

Najboljša strelca pri Unionu Olimpiji sta bila Alen Omić s 16 točkami in Marko Marinović, ki jih je dosegel 12. Ljubljančani imajo pred seboj zahteven razpored tekem. V naslednjem krogu lige Aba jih čaka gostovanje pri drugouvrščeni Budućnosti, v 7. kolu EuroCupa pa se bodo pomerili s Himkijem v Moskvi.

EuroCup, 6. kolo:

Union Olimpija : Bešiktaš  80:57 (24:14, 42:30, 56:42)
Omić 16, Marinović 12, Nikolov 9 (8 skokov); Lofton 27, Atsur 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.