Magazin > Film & Glasba & TV
43 ogledov

Znano, kdo bo Slovenijo zastopal na Evroviziji!

Tanja Kocman, Maja Martina Merljak, Tina Gorenjak, Mario Galunič
1/24
Saša Despot
Na Evrovizji v Ukrajini nas bo zastopal Omar Naber s pesmijo On my Way.

ema | Avtor: RTVSLO RTVSLO
Dobili smo zmagovalca letošnje Eme. V Ukrajino bo maja na Evrovizijo odpotoval Omar Naber, ki nas je v Ukrajini zastopal že leta 2005.

O tem, kdo bo maja potoval v Kijev, je odločalo šest strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem, ki je trajalo 10 minut. Razmerje ocen oziroma točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja je bilo 50 proti 50.

Omar Naber je prejel največ točk strokovne žirije (64 točk), Nuška Drašček (56 točk) je pristala na drugem mestu, Raiven pa na tretjem (46 točk). Tem točkam so nato prišteli točke glasovalcev: 12 točk je dobila Nuška Drašček, 24 točk Sell Out, 36 točk Nika Zorjan, 48 točk Raiven, 60 točk je dobil Omar Naber, 72 točk pa BQL.

V finale so se po dveh predizborih, ki sta potekala minuli konec tedna, sicer uvrstili KiNG FOO, Nika Zorjan, Sell Out, Nuška Drašček, Tim Kores, Raiven in BQL

KiNG FOO so se v finale Eme uvrstili s prvega predizbora s pesmijo Wild Ride, Nika Zorjan s pesmijo Fse, Sell Out s pesmijo Ni panike in Omar Naber z On My Way. Na drugem predizboru je Nuška Drašček prepričala s pesmijo Flower in the Snow, Tim Kores s skladbo Open Fire, Raiven s pesmijo Zažarim in BQL s Heart of Gold. V obeh polfinalih je sicer nastopilo 16 izvajalcev.

Čas čakanja na končno odločitev so z nastopi popestrili lanska predstavnica Slovenije na Evroviziji ManuElla, ki se s pesmijo Blue and Red ni prebila v finale, lanska slavljenka tega panevropskega televizijsko-glasbenega šova Jamala, ki je Ukrajini pripela zmago s pesmijo 1944, ter priljubljeni hrvaški pevec Toni Cetinski, ki je na Evroviziji sodeloval leta 1994. Jamala je po nastopu povedala, da je vesela, da je v Sloveniji, in se zahvalila za "koncert". Rekla je tudi, da bo glasovala za nas.

Gostitelji finalnega izbora tako kot tudi obeh predizborov so bili Mario Galunič, Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak in Tanja Kocman. Dekleta v otvoritvenem govoru niso mogla dovolj pogosto poudariti, kako si želijo, da bi bila Evrovizija prihodnje leto v Sloveniji. Nam bo s to pesmijo uspelo? Glasuj v zgornji anketi!

Komentarjev 14
  • znalec 23:56 25.februar 2017.

    je tale možic član ISIShttp://www.delo.si/novice/kronika/potrjena-obsodba-omarja-naberja-za-spolno-nasilje-nad-tudentko.htmlbog ne daj ta bi to bilo res, ga čaka nafaka, ne pa device

  • Anita Sadek 10:47 25.februar 2017.

    Nikoli ne bom razumela zakaj ob vseh naših izvajalcih,ki so mimogrede boljši od nastopajočih na EMI, za gosta povabimo Hrvata??????

  • ljimonad 10:09 25.februar 2017.

    ma nehajte že z tem, oprostite sran... ta ema se vrti samo zaradi egoističnega ali bolje rečeno mazohističnega odnosa zabavnega programa, kateri je poden podna. Zapravljati toliko denarja za to kar ni ničemer podobno in gledati Galuniča kako želi prekositi ...prikaži več svojo učiteljico Molkovo, je zares kakanje na kvadrat. kdo pa bo sedaj skočil v zrak ko poslušamo na "velikem Slovenskem spektaklu" ki si ne zasluži niti imena vaška veselica, same pesmi v tujem jeziku, kot da bi gledali izbor Velike Britanije ne pa Slovenije. A dokler bo lahko o tem odločal Galunič in njegova svita, pač tako bo, še sreča pa je da imamo daljince in tega mučenja oziroma ne festivala ne rabimo gledati vsaj ne od začetka do konca.