Šport
34 ogledov

Žvižej: Nekaj kavic za otroško življenje

Miha in Luka Žvižej UNICEF Slovenija
Slovenska rokometna reprezentanta Miha in Luka Žvižej te dni v posebnem Unicefovem spotu pozivata javnost, naj se jima pridruži v družini Unicefovih staršev otrok sveta. Teh je v Sloveniji že skoraj deset tisoč.

Unicefovi starši otrok sveta so pomembni darovalci. Z rednimi mesečnimi prispevki zagotavljajo sredstva za hitro in učinkovito pomoč otrokom v državah v razvoju. S podporo mesečnih darovalcev Unicef otrokom zagotavlja ustrezno prehrano, pitno vodo, zdravstveno oskrbo, šolanje ter zaščito pred izkoriščanjem in zlorabami.

Brata Žvižej se ne borita zgolj na igrišču, temveč skupaj z Unicefom tudi za otroke. Miha so k pridružitvi Staršem otrok sveta spodbudili dosežki Unicefa. "Včasih, ko si natočim kozarec sveže pitne vode, se zamislim in si ne morem predstavljati, da nekdo nima te možnosti. Fasciniral me je dosežek, da je Unicef od leta 1990 do danes oskrbel 1,6 milijarde ljudi s pitno vodo," je dejal mlajši od bratov Žvižej. Oba se zavedata, da lahko skupaj z ostalimi darovalci že z majhnimi, a rednimi prispevki rešujeta življenja otrok.

Brata posnela dva spota

"Znesek, ki ga doniram Unicefu, predstavlja vrednost zgolj nekaj kavic ali pijač pri nas, v državah v razvoju pa rešuje življenja otrok," pravi Luka. Unicefovi Starši otrok sveta ne pomagajo zgolj enemu, temveč vsem otrokom, ki potrebujejo pomoč, ne glede na raso, spol, starost ali versko prepričanje. Unicef na primer v vasi zgradi šolo in tako tam vsem otrokom omogoči šolanje. Zagotovi jim tudi učne pripomočke in usposobi lokalne učitelje, ki s tem dobijo delo in lažje preskrbijo svoje družine. 

Svojo podporo programu Starši otrok sveta Miha in Luka tokrat izražata v dveh televizijskih spotih, ki sta ju posnela posebej za Unicef Slovenija. V njih nagovarjata posameznike, da se jima s klicem na 080 26 96 ali preko spletne strani Unicef.si pridružijo med Starši otrok sveta. Enega od videov si lahko pogledate zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.