Hiša na Galjevici

Foto: Žurnal24 Hiša na Galjevici, GAO arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša na Galjevici, GAO arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša na Galjevici, GAO arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša na Galjevici, GAO arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša na Galjevici, GAO arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša na Galjevici, GAO arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša na Galjevici, GAO arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša na Galjevici, GAO arhitekti
Notranji oblikovalci iz biroja GAO arhitekti so zasnovali nežen, sofisticiran in svetel interier, ki izraža dinamičen in optimističen karakter družine. Iz 120 m2 atrijske hiše so skupaj ustvarili dom.
Oglej si celoten članek

Vhod je majhen, toda dovolj velik, da zadosti vsem funkcionalnim potrebam. »Prstni odtis na steni simbolizira vstopanje v personaliziran dom,« povedo arhitekti.

Dnevni prostor ima odprt tloris in združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Čeprav je dnevni del popolnoma nepregrajen, ima vsak del lastno oblikovalsko logiko, ki zameji prostor.

Glavnina druženja se dogaja ob kuhinjskih pultih in jedilni mizi. Velika oblazinjena klop sledi glavni steni. Hrastova pregrada, ki deli kuhinjo in dnevno sobo, služi kot majhen zeliščni vrt. Glavni poudarek prostora pa je stenska dekoracija: tapeta Wall&deco z motivom drevesa, ki je nadgrajena z lučmi oblikovalca Toma Dixona.

Spalnica, dnevna soba in ostali prostori so opremljeni v naravni barvni shemi in organskih vzorcih.

Prostor je izjemno svež, optimističen in funkcionalen.

Fotografije: Mateja Jordovič Potočnik

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.