Ambient
129 ogledov

Hiša na Galjevici

Hiša na Galjevici, GAO arhitekti
1/8
Žurnal24 main
Notranji oblikovalci iz biroja GAO arhitekti so zasnovali nežen, sofisticiran in svetel interier, ki izraža dinamičen in optimističen karakter družine. Iz 120 m2 atrijske hiše so skupaj ustvarili dom.

Vhod je majhen, toda dovolj velik, da zadosti vsem funkcionalnim potrebam. »Prstni odtis na steni simbolizira vstopanje v personaliziran dom,« povedo arhitekti.

Dnevni prostor ima odprt tloris in združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Čeprav je dnevni del popolnoma nepregrajen, ima vsak del lastno oblikovalsko logiko, ki zameji prostor.

Glavnina druženja se dogaja ob kuhinjskih pultih in jedilni mizi. Velika oblazinjena klop sledi glavni steni. Hrastova pregrada, ki deli kuhinjo in dnevno sobo, služi kot majhen zeliščni vrt. Glavni poudarek prostora pa je stenska dekoracija: tapeta Wall&deco z motivom drevesa, ki je nadgrajena z lučmi oblikovalca Toma Dixona.

Spalnica, dnevna soba in ostali prostori so opremljeni v naravni barvni shemi in organskih vzorcih.

Prostor je izjemno svež, optimističen in funkcionalen.

Fotografije: Mateja Jordovič Potočnik

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.