Hišica na drevesu: popolno igralo

Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design Foto: Žurnal24 Drevesna hišica, Sharon Davis Design
Skozi dvignjeno igralno hišico se spusti jeklen tobogan, viseča mreža se razpenja visoko nad tlemi, na strehi pa je možno ujeti razgled na dolino reke Hudson v New Yorku.
Oglej si celoten članek

Drevesno hišico je zasnoval menahttanski studio Sharon Davis Design. In čeprav hišica ni striktno 'drevesna', saj stoji na tleh, podprta s štirimi jeklenimi stebri, so jo arhitekti poimenovali tako, ker je dvignjena od tal in umeščena med gosto zasajena drevesa.

Drevesna hišica ima dve nadstropji, v katerih najdemo velikansko visečo mrežo, pisalno mizo, tobogan, lopute in lestve. Velike razpete mreže so na hišico prtirjene zaradi varnosti, možno pa jih je uporabljati tudi kot velike viseče mreže. Jekleno konstrukcijo hiške je možno uporabljati tudi kot gasilski drog, tobogan, ki je bil iz nerjavečega jekla narejen po naročilu, pa povezuje streho z nadstropjem. Igralna hišica je oblečena v belo cedrovino in lahko polikarbonatno oblogo.

Fotografije: Elizabeth Falicella via Dezeen

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.