Ambient
93 ogledov

Hišica na drevesu: popolno igralo

Drevesna hišica, Sharon Davis Design
1/14
Žurnal24 main
Skozi dvignjeno igralno hišico se spusti jeklen tobogan, viseča mreža se razpenja visoko nad tlemi, na strehi pa je možno ujeti razgled na dolino reke Hudson v New Yorku.

Drevesno hišico je zasnoval menahttanski studio Sharon Davis Design. In čeprav hišica ni striktno 'drevesna', saj stoji na tleh, podprta s štirimi jeklenimi stebri, so jo arhitekti poimenovali tako, ker je dvignjena od tal in umeščena med gosto zasajena drevesa.

Drevesna hišica ima dve nadstropji, v katerih najdemo velikansko visečo mrežo, pisalno mizo, tobogan, lopute in lestve. Velike razpete mreže so na hišico prtirjene zaradi varnosti, možno pa jih je uporabljati tudi kot velike viseče mreže. Jekleno konstrukcijo hiške je možno uporabljati tudi kot gasilski drog, tobogan, ki je bil iz nerjavečega jekla narejen po naročilu, pa povezuje streho z nadstropjem. Igralna hišica je oblečena v belo cedrovino in lahko polikarbonatno oblogo.

Fotografije: Elizabeth Falicella via Dezeen

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.