Je nepospravljena postelja boljša za vaše zdravje?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Prinašamo dobro novico za vse, ki si želite prihraniti dve minuti med jutranjo naglico: znanstveniki so ugotovili, da je pravzaprav dobro za vas, če svoje postelje ne pospravite.
Oglej si celoten članek

Raziskava, objavljena v reviji Experimental & Applied Acarology, je razkrila, da v naši postelji živi povprečno milijon in pol pršic. In – nasprotno od splošnega prepričanja – pospravljanje postelje pravzaprav izboljša njihove življenjske pogoje, saj najbolje uspevajo v toplem, temnem in vlažnem okolju. Česa pa pršice ne marajo? Toplih, svetlih in suhih pogojev, ki jih lahko ustvarimo tako, da dovolimo soncu, da našo posteljo segreje in posuši.

Tako – zdaj vas pri vaši jutranji lenobi podpira znanost! Hura! Če pa še vedno želite ohranjati red IN se hkrati znebiti pršic, pa rjuho zamenjajte vsaj enkrat tedensko in jo prekuhajte v pralnem stroju, saj se boste le tako lahko znebili nezaželenih nočnih gostov.

Foto via Pixabay

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.