Ambient
59 ogledov

Je nepospravljena postelja boljša za vaše zdravje?

rjuhe Žurnal24 main
Prinašamo dobro novico za vse, ki si želite prihraniti dve minuti med jutranjo naglico: znanstveniki so ugotovili, da je pravzaprav dobro za vas, če svoje postelje ne pospravite.

Raziskava, objavljena v reviji Experimental & Applied Acarology, je razkrila, da v naši postelji živi povprečno milijon in pol pršic. In – nasprotno od splošnega prepričanja – pospravljanje postelje pravzaprav izboljša njihove življenjske pogoje, saj najbolje uspevajo v toplem, temnem in vlažnem okolju. Česa pa pršice ne marajo? Toplih, svetlih in suhih pogojev, ki jih lahko ustvarimo tako, da dovolimo soncu, da našo posteljo segreje in posuši.

Tako – zdaj vas pri vaši jutranji lenobi podpira znanost! Hura! Če pa še vedno želite ohranjati red IN se hkrati znebiti pršic, pa rjuho zamenjajte vsaj enkrat tedensko in jo prekuhajte v pralnem stroju, saj se boste le tako lahko znebili nezaželenih nočnih gostov.

Foto via Pixabay

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.