Kako doseči dolgotrajno svežino rezanega cvetja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Šopki vam izboljšajo počutje in popestrijo prostor, v keterem se nahajajo. Njihova edina slaba stran je, da prej ali slej ovenijo. Obstaja mnogo nasvetov za ohranjanje dolgotrajne svežine cvetja, toda s tem trikom boste šopek ohranili najdlje.
Oglej si celoten članek

Vas zanima naš nasvet? Vsako noč postavite šopek v hladilnik.

S tem, da šopek vsako noč ohladite, ohranjate svežino rož brez kakršnih koli antibakterijskih dodatkov k vodi. Tako kot sadje in zelenjava tudi rože na hladnem ostanejo sveže dlje.

Če imate radi sveže cvetje na mizi vsak dan, boste s tem trikom kupili zgolj dva do tri šopke mesečno – celo občutljivi tulipani z nočnim hlajenjem zdržijo teden in pol.

V kolikor pa ste bolj pozabljive narave in veste, da boste rože v hladilnik pozabili postaviti vsak večer, pa lahko preizkusite naslednji trik: v vazo vrzite bakren kovanec, ki naj bi na vodo deloval antibakterijsko. Šopek tulipanov na ta način zdrži tudi do sedem dni.

Uživajte v svežem cvetju!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.