Ambient
79 ogledov

Kako doseči dolgotrajno svežino rezanega cvetja

vrtnice Žurnal24 main
Šopki vam izboljšajo počutje in popestrijo prostor, v keterem se nahajajo. Njihova edina slaba stran je, da prej ali slej ovenijo. Obstaja mnogo nasvetov za ohranjanje dolgotrajne svežine cvetja, toda s tem trikom boste šopek ohranili najdlje.

Vas zanima naš nasvet? Vsako noč postavite šopek v hladilnik.

S tem, da šopek vsako noč ohladite, ohranjate svežino rož brez kakršnih koli antibakterijskih dodatkov k vodi. Tako kot sadje in zelenjava tudi rože na hladnem ostanejo sveže dlje.

Če imate radi sveže cvetje na mizi vsak dan, boste s tem trikom kupili zgolj dva do tri šopke mesečno – celo občutljivi tulipani z nočnim hlajenjem zdržijo teden in pol.

V kolikor pa ste bolj pozabljive narave in veste, da boste rože v hladilnik pozabili postaviti vsak večer, pa lahko preizkusite naslednji trik: v vazo vrzite bakren kovanec, ki naj bi na vodo deloval antibakterijsko. Šopek tulipanov na ta način zdrži tudi do sedem dni.

Uživajte v svežem cvetju!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.