Kako prinesti pomlad v svoj dom?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pozabite na lončnice in svoj dom osvežite z zelenjem na sodoben in kreativen način.
Oglej si celoten članek

Rastline v stanovanje prinesejo svežino in aromo, zato so dobrodošel del vsakega ambienta. Kako pa jih v prostor postaviti, je odvisno od vas – le v keramičen lonec jih ne dajte. Naj vas navdahnejo sledeči primeri izvirne in sodobne integracije rastlin v interjer.

Kavarna Home Cafes kitajskega studia Penda je kot romantičen zdravilni pobeg iz onesnaženega Pekinga. Interjer združuje robustno sodobno arhitekturo, urbano dinamiko in delikatno azijsko preprostost z ljubeznijo do narave. Osnovni oblikovni element je jeklena mreža, napolnjena s knjigami, umetnostjo in množico rastlin. Korita iz bambusa in lesa gostijo hitro rastoče rastline in zelišča, ki niso prijetna le na pogled, ampak prostor napolnijo s čudovito aromo.

V zaprt prostor so naravo prinesli tudi Cube architecten s pol-javnim projektom 'T Park Jodenbreestraat. Z rastlinjem so napolnili viseče kletke, v prostor postavili brezova debla, dolga lesena korita pa visijo na oknih in lepšajo izložbo. Celotna barvna paleta in izbrani materiali tega interjerja sovpadajo z naravnim, svežim in pomirjujočim izgledom prostora.

V tem eklektičnem in sodobnem stanovanju v Ukrajini, ki so ga zasnovali v studiu SVOYA, so visoka panoramska okna še bolj poudarjena z osupljivimi zelenimi stanmi. To samostoječe bujno zelenje brez dvoma postane fokus celotnega bivalnega predela stanovanja.

V stanovanju, ki ga je zasnovala Olga Akulova, so rastline zasajene v poseben element z žepki za substrat in zelenje. Bujno rastlinje odlično popestri drugače dolgočasen hodnik.

Vir: interiorzine

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.