Ambient
61 ogledov

Kako prinesti pomlad v svoj dom?

sodobne lončnice_penda Žurnal24 main
Pozabite na lončnice in svoj dom osvežite z zelenjem na sodoben in kreativen način.

Rastline v stanovanje prinesejo svežino in aromo, zato so dobrodošel del vsakega ambienta. Kako pa jih v prostor postaviti, je odvisno od vas – le v keramičen lonec jih ne dajte. Naj vas navdahnejo sledeči primeri izvirne in sodobne integracije rastlin v interjer.

Kavarna Home Cafes kitajskega studia Penda je kot romantičen zdravilni pobeg iz onesnaženega Pekinga. Interjer združuje robustno sodobno arhitekturo, urbano dinamiko in delikatno azijsko preprostost z ljubeznijo do narave. Osnovni oblikovni element je jeklena mreža, napolnjena s knjigami, umetnostjo in množico rastlin. Korita iz bambusa in lesa gostijo hitro rastoče rastline in zelišča, ki niso prijetna le na pogled, ampak prostor napolnijo s čudovito aromo.

V zaprt prostor so naravo prinesli tudi Cube architecten s pol-javnim projektom 'T Park Jodenbreestraat. Z rastlinjem so napolnili viseče kletke, v prostor postavili brezova debla, dolga lesena korita pa visijo na oknih in lepšajo izložbo. Celotna barvna paleta in izbrani materiali tega interjerja sovpadajo z naravnim, svežim in pomirjujočim izgledom prostora.

V tem eklektičnem in sodobnem stanovanju v Ukrajini, ki so ga zasnovali v studiu SVOYA, so visoka panoramska okna še bolj poudarjena z osupljivimi zelenimi stanmi. To samostoječe bujno zelenje brez dvoma postane fokus celotnega bivalnega predela stanovanja.

V stanovanju, ki ga je zasnovala Olga Akulova, so rastline zasajene v poseben element z žepki za substrat in zelenje. Bujno rastlinje odlično popestri drugače dolgočasen hodnik.

Vir: interiorzine

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.