Montažna hiša, ki jo lahko postavite z izvijačem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Za postavitev t.i. Pop-up hiše ne potrebujete žage, mešalca betona, niti kladiva. Pasivno hišo , ki posnema Ikein koncept sestavi-sam, namreč lahko sestavite zgolj z izvijačem v približno mesecu dni.
Oglej si celoten članek

Francosko podjetje multipod studio je zasnovalo PopUp House, optimiziran proces montažne gradnje, kjer konstrukcija hkrati vsebuje tudi že izolacijo.

Ne glede na to, ali želite zgolj vrtno lopo ali dvonadtsropno meščansko hišo, je sistem postavljanja enak: po potrditvi načrtov vam podjetje dostavi material na predpripravljeno parcelo (temeljeno, z instalacijami), na katero v manj kot dveh tednih postavijo konstrukcijski okvir z izolacijo. Ta faza vas bo stala približno 800 €/m2 površine, ocenjujejo v podjetju.

V naslednjih nekaj mesecih se dela postopmo dokončujejo z vstavljanjem stavbnega pohištva, razvodom instalacij, tlakovanjem in nanosom zaključnih slojev. To fazo vam lahko izdelajo profesionalci, če pa imate spretne prijatelje, se je lahko lotite tudi sami.

Celoten proces izgradnje od začetka del je skoraj za polovico krajši kot pri ostalih montažnih hišah, saj je proces gradnje izjemno optimiziran. Od trenutka, ko podjetju pošljete načrte, pa do vselitve, povprečno preteče zgolj 5 mesecev.

Pop-Up House: the affordable passive house from Popup House on Vimeo.

Čeprav je takpno hišo zanekrat mogoče postaviti zgolj v Franciji, se podjetje pripravlja na pospešeno širitev tudi v ostale evropske države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.