Ambient
375 ogledov

Montažna hiša, ki jo lahko postavite z izvijačem

pop-up house Žurnal24 main
Za postavitev t.i. Pop-up hiše ne potrebujete žage, mešalca betona, niti kladiva. Pasivno hišo , ki posnema Ikein koncept sestavi-sam, namreč lahko sestavite zgolj z izvijačem v približno mesecu dni.

Francosko podjetje multipod studio je zasnovalo PopUp House, optimiziran proces montažne gradnje, kjer konstrukcija hkrati vsebuje tudi že izolacijo.

Ne glede na to, ali želite zgolj vrtno lopo ali dvonadtsropno meščansko hišo, je sistem postavljanja enak: po potrditvi načrtov vam podjetje dostavi material na predpripravljeno parcelo (temeljeno, z instalacijami), na katero v manj kot dveh tednih postavijo konstrukcijski okvir z izolacijo. Ta faza vas bo stala približno 800 €/m2 površine, ocenjujejo v podjetju.

V naslednjih nekaj mesecih se dela postopmo dokončujejo z vstavljanjem stavbnega pohištva, razvodom instalacij, tlakovanjem in nanosom zaključnih slojev. To fazo vam lahko izdelajo profesionalci, če pa imate spretne prijatelje, se je lahko lotite tudi sami.

Celoten proces izgradnje od začetka del je skoraj za polovico krajši kot pri ostalih montažnih hišah, saj je proces gradnje izjemno optimiziran. Od trenutka, ko podjetju pošljete načrte, pa do vselitve, povprečno preteče zgolj 5 mesecev.

Pop-Up House: the affordable passive house from Popup House on Vimeo.

Čeprav je takpno hišo zanekrat mogoče postaviti zgolj v Franciji, se podjetje pripravlja na pospešeno širitev tudi v ostale evropske države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.