Prenova stanovanja za par arhitektov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Le manjša predelava je bila potrebna, da se je na prvi pogled nenaseljivo stanovanje preobrazilo v udoben dom.
Oglej si celoten članek

Po mnogih letih najemniškega bivanja se je par arhitektov odločil za skupni nakup stanovanja. Zaljubila sta se v dotrajano stanovanje v stavbi iz 19. stoletja, ki ni bilo prenovljeno vse od 60. let; ponašalo pa se je s čudovitim razgledom, visokimi stropovi in originalnimi okni. Manj kot 50 m2 površine sta z nekaj optičnimi popravki spremenila v čudovit sodoben dom. 

Glavni nalogi pri prenovi sta bili zamenjava miniaturne kuhinje z večjo, prenova dotrajane kopalnice ter umestitev čimvečjega števila omar v prostor, ne da bi le-te že tako majhno površino optično zmanjševale. Arhitekta sta bila navdušena nad klasičnimi detjali starega stanovanja, ki sta jih dopolnila zgolj z minimalističnim pohištvom.

Tlorisa nista drastično spreminjala, le steno, ki je ločevala dnevni prostor od kuhinje in kopalnice sta rahlo premaknila v prid slednjima, ki sta zdaj prostornejši kot v izhodišču. Tako kopalnica kot kuhinja sta opremljeni z drobno mozaično keramiko, ki prostor optično poveča - kuhinja s črno, kopalnica z belo. 

Spalnica je pridobila na nekaj kvadratnih metrih s tem, da se je vanjo odprla še manjša garderobna soba, kar sta lastnika izkoristila za dvovišinsko omaro za shranjevanje.

 via Sweeten

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.