Takole bo izgledal novi Kolizej

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Projekt Tivoli, ki naj bi stal na mestu starega Kolizeja, bo zgrajen v historičnem slogu.
Oglej si celoten članek

Projekt Tivoli je po besedah investicijske družbe KIDReal namenjen gradnji stanovanj, poslovnih, trgovskih in parkirnih površin.

Palača Shellenburg, stavba v obliki črke H, bo obsegala pritličje, šest nadstropij in penthouse, v njej pa se bodo nahajala stanovanja ter elegantna pasaža s trgovinami in poslovnimi prostori. V prvem nadstopju bo urejena večnamenska javna dvorana v velikosti približno 400 kvadratnih metrov.

Zasnova v obliki črke H tvori dve dvorišči: na ulični strani Cour d'honeur z uvozom v podzemno garažo, na drugi pa notranje dvorišče, t.i. Hortus conclusus.

V procesu je izdelava projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, začetek gradnje pa je predviden leta 2016.

Arhitekti že majejo z glavo nad historičnim slogom, v katerem naj bi bila zgrajen Projekt Tivoli. Za primerjavo, takole sodoben naj bi izgledal previsok in zato s prostorskim načrtom preprečen stari Novi Kolizej:

Vir: KIDReal 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.