Ambient
332 ogledov

Takole bo izgledal novi Kolizej

novi Kolizej Žurnal24 main
Projekt Tivoli, ki naj bi stal na mestu starega Kolizeja, bo zgrajen v historičnem slogu.

Projekt Tivoli je po besedah investicijske družbe KIDReal namenjen gradnji stanovanj, poslovnih, trgovskih in parkirnih površin.

Palača Shellenburg, stavba v obliki črke H, bo obsegala pritličje, šest nadstropij in penthouse, v njej pa se bodo nahajala stanovanja ter elegantna pasaža s trgovinami in poslovnimi prostori. V prvem nadstopju bo urejena večnamenska javna dvorana v velikosti približno 400 kvadratnih metrov.

Zasnova v obliki črke H tvori dve dvorišči: na ulični strani Cour d'honeur z uvozom v podzemno garažo, na drugi pa notranje dvorišče, t.i. Hortus conclusus.

V procesu je izdelava projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, začetek gradnje pa je predviden leta 2016.

Arhitekti že majejo z glavo nad historičnim slogom, v katerem naj bi bila zgrajen Projekt Tivoli. Za primerjavo, takole sodoben naj bi izgledal previsok in zato s prostorskim načrtom preprečen stari Novi Kolizej:

Vir: KIDReal 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.