Ultra sodobno stanovanje v Ljubljani

Foto: Žurnal24 Stanovanje SP, SADAR+VUGA Foto: Žurnal24 Stanovanje SP, SADAR+VUGA Foto: Žurnal24 Stanovanje SP, SADAR+VUGA Foto: Žurnal24 Stanovanje SP, SADAR+VUGA Foto: Žurnal24 Stanovanje SP, SADAR+VUGA Foto: Žurnal24 Stanovanje SP, SADAR+VUGA Foto: Žurnal24 Stanovanje SP, SADAR+VUGA Foto: Žurnal24 Stanovanje SP, SADAR+VUGA Foto: Žurnal24 Stanovanje SP, SADAR+VUGA Foto: Žurnal24 Stanovanje SP, SADAR+VUGA Foto: Žurnal24 Stanovanje SP, SADAR+VUGA Foto: Žurnal24 Stanovanje SP, SADAR+VUGA
Biro SADAR+VUGA je zasnoval sodobno reinterpretacijo meščanskega stanovanja, v kateri sobivata ultra sodoben in vintage ambient.
Oglej si celoten članek

Stanovanje SP je prostor nasprotij: je hkrati toplo in hladno, mehko in ortogonalno, odprto in zaprto proti svoji okolici, v stiku in v konfliktu s svojo preteklostjo. Je interpolacija dveh različnih, a med seboj vizualno povezanih ambientov z različnima identitetama in materialnostima: lofta in salona.

Dnevni prostor, odet v teksturirane in tople materiale, je sodobna reinterpretacija secesijskega salona. Ta materialno večplasten bivanjski prostor, je svet zase. Materiali - od prosojnega oniksa, s katerim je obložen odprt kamin, do vintage parketa - se odsevajo v okroglem ogledalu na stropu, ki, kot pravijo arhitekti, prevzame vlogo baročne iluzionistične freske.

Loft pa - po drugi strani - definira stroga mreža aluminijevih nosilcev pod stropom: nanjo so pritrjeni drsni paneli, ki definirajo volumne kopalnice, kuhinje, spalnice in garderobnih omar. Odstiranje in zastiranje le-teh omogoča širjenje bivalnega prostora onkraj jedilnice v spalnico in kopalnico in ustvarjanje funkcionalno raznolikih ambientov. 

Arhitekti povedo: "Stanovanje omogoča neke vrste vojerizem: z zofe lahko vidimo tako nasproti si ležeča kamin in balkon, skozi preboja se ponujajo pogledi v jedilnico in spalnico, stropno ogledalo pa nam omogoča celo pogled nase. Podobno nam izza jedilne mize pogled steče v kuhinjo, spalnico ali na stekleno tuš kabino, ki izzivalno meji na osrednji bivalni del."

Zastiranje prostorov s paneli omogoči ustvarjanje urejenih in funkcionalno ločenih prostorov. Odstiranje pa nam, po drugi strani, nudi plastenje vizualnih izkušenj: industrijsko in stilsko, eterično in zemeljsko, fizični prostor in njegov odsev. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.