10.000 novih avtomobilov uničenih v nekaj hipih

Foto: EPA
Foto: EPA
Silovita eksplozija, ki je v sredo pretresla kitajsko pristanišče Tjandžin, je uničila okoli 10.000 povsem novih avtomobilov. Najhuje so jo odnesli pri Hyundaiju.
Oglej si celoten članek

Tjandžin spada med deset največjih pristanišč na svetu in je eno glavnih "vrat" za uvoz tujih avtomobilov v notranjost Kitajske. Da bi bila nesreča po megaeksploziji, ko je pozno v sredo prišlo do dveh skoraj simultanih eksplozij v nekem skladišču, je bil epicenter dogajanja komaj 400 metrov oddaljen od avtomobilskega terminala. 

V nekaj hipih se je tako v ognju znašlo okoli 10.000 avtomobilov, ki bi morali šele dobiti lastnika. Najslabše so jo odnesli pri Hyundaiju, ki naj bi v ognju izgubil kar 4.000 avtov. Zelo hudo je tudi pri Volkswagnu, saj so po hitri analizi prešteli 2.750 uničenih avtomobilov s svojim logom na nosu. Renaultu je zgorelo okoli 1.500 avtov, večina modela koleos. Ogenj je vsaj delno poškodoval še okoli sto audijev, tudi pri Mazdi preštevajo žrtve, poroča Auto News.

Foto: EPA Eksplozija v Tjandžinu Čeprav je Tandžin glavno zbirno mesto tudi za uvožene mercedes-benze, forde in vozila korporacije PSA, ti proizvajalci niso prijavili izgub.

Zaradi nesreče je po zadnjih podatkih umrlo okoli 50 ljudi. Sumijo, da je nesrečo povzročilo neupoštevanje pravil o hrambi nevarnih snovi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.