11. generacija corolle konec leta

Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Toyota Toyota corolla
Toyota je v Turčiji predstavila novo, že enajsto generacijo limuzine corolla, ki velja za najbolj prodajani avtomobil na svetu. Do zdaj so namreč v 47 letih prodali že prek 40 milijonov coroll. V Evropo prihaja konec leta.
Oglej si celoten članek

Toyota je novo corollo s konceptom furia napovedala že na avtosalonu v Detroitu januarja letos, a so pri serijski različici nekoliko ublažili dizajn.

Novinka v dolžino meri 4639 milimetrov, široka je 1776 milimetrov in visoka visoka 1455 milimetrov. To pomeni 99 milimetrov prirastka v dolžino, 16 v širino, hkrati pa je v primerjavi s predhodnikom za 10 milimetrov nižja. Medosno razdaljo so povečali za 100 milimetrov in zdaj meri 2700 milimetrov, s čimer obljublja več prostora za potnike, še posebej zadaj, kjer ga je več za 75 milimetrov.

Toyota je evropskim kupcem namenila dva bencinska agregata, 1,3-litrski VVTi s 73 kilovati moči in 1,6-litrski agregat s 97 kilovati moči. Na dizelski strani bo 1,4-litrski D-4D agregat s 66 kilovati moči. Moč se bo na cesto prenašala s pomočjo šeststopenjskega ročnega, štiristopenjskega samodejnega, ali sedemstopenjskega CVT menjalnika.

Cene so zaenkrat še skrivnost, v Evropi pa naj bi bili glavni limuzinski tekmeci honda civic, ford focus in opel astra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.