12-letnik kupil avto in se odpeljal na morje

Foto: Policija Riga
Foto: Policija Riga
12-letnik je prek spletnega oglasa kupil avto in z njim prijatelje odpeljal na izlet.
Oglej si celoten članek

V Latviji so tamkajšnji policisti v kronike zapisali nenavaden primer. Eni od patrulj je namreč v oči padel audi 80, ki je imel nameščene lažne registrske tablice. Ko sta policista avto ustavila, je izza volana pokukal komaj 12-letni smrkavec. 

  • Povsem legalno vas lahko zapelje atraktivni križanec. Prijavite se TUKAJ!

Nadaljnja preiskava je ugotovila, da je golobradec avto kupil za 200 evrov kar prek spletnega portala, očitno namestil še tablice in se s prijatelji podal proti 40 kilometrov oddaljeni obali Baltskega morja, poroča Motor Talk.

Avto in fanta so policisti predali njegovi materi, ustrezni postopki bodo še sledili. Pri 12 letih lahko denimo nekdo v Sloveniji v prometu vozi kvečjemu kolo ali kolo s pomožnim motorjem, saj je za vožnjo mopeda poleg izpita postavljena starostna meja 14 let. Najbolj neučakani lahko avto ob spremstvu ustrezne starejše osebe pričnejo voziti s 16. letom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.