1,7 milijona mitsubishijev v delavnice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Japonski proizvajalec avtomobilov Mitsubishi Motor bo zaradi težav s puščanjem olja odpoklical skupno več kot 1,7 milijona vozil.
Oglej si celoten članek

Mitsubishi je odpoklic prvih 250.000 avtomobilov napovedal že pred dvema letoma, ga nato letos razširil na dodatnih 300.000 avtomobilov, sedaj pa še za 1,2 milijona vozil. Mitsubishi poroča o možnosti okvare dela motorja, zaradi česar lahko začne olje puščati. Zadnji odpoklic pokriva osem modelov, proizvedenih med letoma 1996 in 2004. Odpoklic bo družbo stal okoli 7,5 milijarde jenov (67 milijonov evrov).

Z japonskega ministrstva za promet so danes sporočili, da se bodo sestali z vodilnimi v Mitsubishiju in nanje pritisnili zaradi počasnega reševanja težave. Zahtevali bodo tudi, da ravnanje podjetja ocenijo strokovnjaki. V japonskem avtomobilskem proizvajalcu sicer pravijo, da so se za razširitev odpoklica odločili, ker ni povsem jasno, kateri avtomobili bi sploh potrebovali popravilo.

Mitsubishi se je za potezo odločil le dan zatem, ko je ameriški zvezni urad za varnost v cestnem prometu japonskemu proizvajalcu avtomobilov Toyota naložil najvišjo možno kazen v višini 17,4 milijona dolarjev, ker zveznim regulatorjem ni pravočasno poročal o tehničnih težavah avtomobilov in ker je zavlačeval z odpoklicem avtomobilov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.