225 km/h na paro

Foto: Žurnal24 Avtomobil s katerim je bil postavljen rekord je izdelan iz lahkih materialov, ka Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Britanski avtomobil na paro je porušil 103 leta star svetovni rekord v hitrostni vožnji vozila na paro. Rekordnih 225 km/h z vozilom dolgim 7,5 metra je pripadel Charlesu Burnettu.
Oglej si celoten članek

Povprečna hitrost vozila na paro v dveh vožnjah na stezi dolgi 1609 metrov v ameriški zračni bazi Edwards v Kaliforniji je bila 225 km/h kar je nov svetovni rekord, ki ga je doseglo vozilo s pogonom na paro. Voznik Charles Burnett je s tem porušil prejšnji rekord, 204 km/h, postavljen daljnega leta 1903, ki ga je imel v lasti Američan Fred Marriott, ki je vozil po peščeni stezi v Daytoni.

VIDEO VOŽNJE


"Bilo je neverjetno. Užival sem v vsakem trenutku. Dobro hitrost smo dosegli že v prvi vožnji, medtem, ko smo se v drugi odrezali še bolje. Avtomobil se je obnašal izvrstno," je Burnett dejal takoj po svetovnem rekordu. Rekordni dosežek mora uradno potrditi še Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA). Za uradni rezultat so organizatorji vzeli povprečni dosežek v obeh vožnjah, ki sta bili odpeljani v roku ene ure.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.