Avto
12 ogledov

225 km/h na paro

Avtomobil s katerim je bil postavljen rekord je izdelan iz lahkih materialov, ka
1/5
Žurnal24 main
Britanski avtomobil na paro je porušil 103 leta star svetovni rekord v hitrostni vožnji vozila na paro. Rekordnih 225 km/h z vozilom dolgim 7,5 metra je pripadel Charlesu Burnettu.

Povprečna hitrost vozila na paro v dveh vožnjah na stezi dolgi 1609 metrov v ameriški zračni bazi Edwards v Kaliforniji je bila 225 km/h kar je nov svetovni rekord, ki ga je doseglo vozilo s pogonom na paro. Voznik Charles Burnett je s tem porušil prejšnji rekord, 204 km/h, postavljen daljnega leta 1903, ki ga je imel v lasti Američan Fred Marriott, ki je vozil po peščeni stezi v Daytoni.

VIDEO VOŽNJE


"Bilo je neverjetno. Užival sem v vsakem trenutku. Dobro hitrost smo dosegli že v prvi vožnji, medtem, ko smo se v drugi odrezali še bolje. Avtomobil se je obnašal izvrstno," je Burnett dejal takoj po svetovnem rekordu. Rekordni dosežek mora uradno potrditi še Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA). Za uradni rezultat so organizatorji vzeli povprečni dosežek v obeh vožnjah, ki sta bili odpeljani v roku ene ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.