2.411 ljudi dobilo kazen

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policisti so v času akcije Bodi trenutno nedosegljiv, če želiš ostati živ izdali 2.411 plačilnih nalogov.
Oglej si celoten članek

Akcija Bodi trenutno nedosegljiv, če želiš ostati živ je potekala med 13. in 26. januarjem. V tem času so policisti nadzirali uporabo mobilnih telefonov med vožnjo in ugotovili 2.772 kršitev. Od tega so izrekli 356 opozoril, izdali 2.411 plačilnih nalogov (skupaj z mandatnimi kaznimi za tujce) in podali 5 obdolžilnih predlogov za uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Kazen za uporabo telefona med vožnjo je 120 evrov. To pomeni, da bi, v kolikor bi vsi plačali polno kazen, v proračun steklo 289.320 evrov. Če pa bi vsi plačali polovično kazen, to je 60 evrov, pa bi se v proračun steklo 144.660 evrov.

Namen akcije je bil povečati zavedanje o nevarnosti telefoniranja med vožnjo in zmanjšati uporabo mobilnega telefona med upravljanjem vozila. Policisti opozarjajo, da je še posebej nevarno brskanje po telefonu ter prebiranje in pisanje sms sporočil med vožnjo. Uporaba telefona med vožnjo ima za posledico slabšo zaznavo okolice, počasnejše odzivanje in daljši zavorni čas in pot, kar vse poveča tveganje za nastanek prometnih nesreč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 01:49 29. Januar 2014.

    vožnja z avtom je postala odurna.

  • 18:45 28. Januar 2014.

    Samo to očitno za policiste ne velja, ker jih v Ljubljani konstantno srečujem s telefonom na ušesih!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.