40 let legende Z

Foto: Žurnal24 Črni avtomobili naj bi bili najpogosteje vpleteni v nesreče. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nissan je predstavil posebno različico modela 370Z, black edition, ki oznanja 40. obletnico avtomobilske ikone Z.
Oglej si celoten članek

Ko so se namreč šestdeseta leta prejšnjega stoletja iztekla v sedemdeseta, so Datsun 240Z začeli prodajati v ZDA. Američani so se nemudoma zaljubili v avtomobil in prodaja je na letni ravni dosegla 50.000 enot. Začela se je pisati zgodba o legendi Z. Po štirih desetletjih, šestih rodovih in po več kot milijon prodanih primerkov, je Nissan za obeležitev okrogle obletnice pripravil posebno serijo najnovejšega dvosedežnika izdelanega v znaku črke Z.

Približno mesec dni je namreč v Evropi na voljo le 370 kupejev, v izbrani črni ali kremenjakovi temni kovinski barvi. V obeh primerih je za nanos barve in laka uporabljena Nissanova izvirna tehnologija zaščite proti praskam (Scratch Shield tecnology), ki zmore površino izpostavljenih delov karoserije po poškodbah s kamenčki samodejno popraviti.

Posebnosti notranjosti različice 370Z black edition: izvirno oblazinjeni sedeži in obloge vrat v kombinaciji rdečega usnja in  velurja z logom 40th Anniversary,
 v mehko usnje z rdečimi šivi odet volan, rdeči šivi okrog plošče z merilniki, sredinske konzole in drugih delov notranjosti, združen navigacijski in avdio sistem Nissan Connect Premium z velikim zaslonom za upravljanje na dotik ter USB priključkom.

Posebnosti zunanjosti: temno siva aluminijska 19-palčna platišča rays, izzivalno velike zavorne čeljusti v rdeči barvi, napis na vratih prtljažnika 40th Anniversary.

Po zmogljivostih povsem primerljiv z ostalimi 370Z. Poganja ga 3,7-litrski motor V6 s 24 ventili, z največjo močjo 241 kW (328 KM). Ima elektronsko omejeno največjo hitrost na 250 km/h, od 0 do 100 km/h pospeši v 5,3 sekundah z ročnim menjalnikom oziroma v 5,6 sekundah s samodejnim menjalnikom. Tako kot vsi ostali 370Z modelskega leta 2010 je tudi njegov motor glede sestave izpušnih plinov skladen z merili Euro 5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.