Avto
13 ogledov

40 let legende Z

Črni avtomobili naj bi bili najpogosteje vpleteni v nesreče.
1/12
Žurnal24 main
Nissan je predstavil posebno različico modela 370Z, black edition, ki oznanja 40. obletnico avtomobilske ikone Z.

Ko so se namreč šestdeseta leta prejšnjega stoletja iztekla v sedemdeseta, so Datsun 240Z začeli prodajati v ZDA. Američani so se nemudoma zaljubili v avtomobil in prodaja je na letni ravni dosegla 50.000 enot. Začela se je pisati zgodba o legendi Z. Po štirih desetletjih, šestih rodovih in po več kot milijon prodanih primerkov, je Nissan za obeležitev okrogle obletnice pripravil posebno serijo najnovejšega dvosedežnika izdelanega v znaku črke Z.

Približno mesec dni je namreč v Evropi na voljo le 370 kupejev, v izbrani črni ali kremenjakovi temni kovinski barvi. V obeh primerih je za nanos barve in laka uporabljena Nissanova izvirna tehnologija zaščite proti praskam (Scratch Shield tecnology), ki zmore površino izpostavljenih delov karoserije po poškodbah s kamenčki samodejno popraviti.

Posebnosti notranjosti različice 370Z black edition: izvirno oblazinjeni sedeži in obloge vrat v kombinaciji rdečega usnja in  velurja z logom 40th Anniversary,
 v mehko usnje z rdečimi šivi odet volan, rdeči šivi okrog plošče z merilniki, sredinske konzole in drugih delov notranjosti, združen navigacijski in avdio sistem Nissan Connect Premium z velikim zaslonom za upravljanje na dotik ter USB priključkom.

Posebnosti zunanjosti: temno siva aluminijska 19-palčna platišča rays, izzivalno velike zavorne čeljusti v rdeči barvi, napis na vratih prtljažnika 40th Anniversary.

Po zmogljivostih povsem primerljiv z ostalimi 370Z. Poganja ga 3,7-litrski motor V6 s 24 ventili, z največjo močjo 241 kW (328 KM). Ima elektronsko omejeno največjo hitrost na 250 km/h, od 0 do 100 km/h pospeši v 5,3 sekundah z ročnim menjalnikom oziroma v 5,6 sekundah s samodejnim menjalnikom. Tako kot vsi ostali 370Z modelskega leta 2010 je tudi njegov motor glede sestave izpušnih plinov skladen z merili Euro 5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.