5 dejstev, ki jih ne veste o hrvaškem superavtomobilu

Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili
Hrvaško podjetje Rimac Automobili je na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavilo novi električni hiper avtomobil, ki je pristal v vseh vodilnih svetovnih medijih. Predvsem na račun podatkov o tem, kaj zmore. Razkrivamo pet dejstev, ki se morda slišijo neverjetna.
Oglej si celoten članek

Naši južni sosedje pokajo od ponosa zaradi vozila Mateja Rimca, pravijo mu tudi Rimčeva zver, ki stane 1,7 milijona evrov, štirje elektromotorji pa skupaj proizvedejo moč 1.914 konjev (1.408 kW) in 2.300 Nm navora. Kapaciteta baterije je 120 kWh. Pospešek od 0 do 100 km/h je 1,97 sekunde, od 0 do 300 km/h pa le 11,8 sekunde, medtem ko je največja hitrost 412 km/h. To ga uvršča med najhitrejše avtomobile na svetu. Hrvaški mediji že nekaj dni pišejo hvalospeve na račun vozila C_Two, pri spletnem portalu Auto Start pa so navedli pet "neverjetnih" dejstev o avtomobilu, za katere verjetno še niste slišali.

Foto: Saša Despot Rimac C-Two

1. Elektrike dovolj za izvoz

Da bi avtomobil razvil 1914 konjskih moči in pospešil na več kot 400 km/h, je potrebna velika količina elektrike. Baterija ima kapaciteto 120 KW/h. To je toliko električne energije, da bi lahko zgradbo z 10 stanovanji z elektriko oskrbovali 24 ur. C_Two to energijo porabi v nekaj urah.

Foto: Rimac Automobili

2. Zbirka podatkov

C_Two je avtomobil, ki kipi od sofisticiranih tehnologij. Ima osem kamer, šest radarjev, dvanajst ultrazvočnih senzorjev, laserski čitalnik in vso drugo tehnologijo, ki v eni uri "prežveči" za 8 terabajtov podatkov. Da bi shranili vse te podatke, bi potrebovali osem povprečnih računalnikov.

Foto: Rimac Automobili

3. Superračunalnik

Da bi lahko vozil samostojno, pri podjetju razvijajo umetno inteligenco. Vozilo prepoznava voznikov obraz in njegovo razpoloženje. Ima procesorsko moč 22 MacBookov Pro, prenosnega računalnika, ki je trenutno med najbolj zmogljivimi na svetu.

Foto: Rimac Automobili

4. Najhitrejši na svetu

Od 0 do 100 km/h potrebuje 1,97 sekunde (trenutno najhitrejši dodge challenger v 23 sekunde), do 300 km/h v 11,8 sekunde (trenutno najhitrejši koenigsegg agera R v 11,9 sekunde). Za dirko na 400 metrov potrebuje 9, 1 sekunde, aktualni rekorder je dodge challenger SRT demon z rezultatom 9,65 sekunde. 

Foto: Rimac Automobili

5. Najmočnejši

S 1914 konjskimi močmi je rimac C_Two najmočnejše vozilo. Koenigsegg regera hibrid ima 1520 konjskih moči in baterije, ki so jih priskrbeli pri podjetju Rimac avtomobili. 

Foto: Rimac Automobili

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 09:09 10. Marec 2018.

    Spet so eni nevoščljivi jbg,možakar je naredu revolucijo ampak ni prav da je Hrvat,ane zlobneži

  • 21:07 9. Marec 2018.

    Tesla Roadster 2.0 pride na trg leta 2020, bo približno enako hiter (0,05s razlike), veliko boljša baterija, navor in bo …

  • ode
    18:14 9. Marec 2018.

    In kaj, če vsi ti računalniki zabluzijo? Kdo bo to popravil? Me zanima, kaj bi človek rabil takšen avto. Bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.