7.000 spačkov na enem mestu

Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček Foto: Facebook Spaček
V francoskem mestecu Salbris je potekalo tradicionalno, že 19. druženje lastnikov popularnih Citroënovih avtomobilov 2CV (spaček), Ami6 in 8 ter Diana. Na kupu je bilo več kot 7.000 legendarnih francoskih vozil.
Oglej si celoten članek

27. julija leta 1990 je s proizvodnega traku zapeljal zadnji spaček. Njegova popularnost tudi po več kot dveh desetletjih še vedno traja.

Dokaz za to je vsakoletni zbor ljubiteljev citroënov 2CV iz vse Evrope, ki je podrl vsa pričakovanja in na enem mestu združil rekordno število teh popularnih francoskih avtomobilov. Na zadnje srečanje ljubiteljev vozil citroën 2CV na Češkem se je pripeljalo 3.300 vozil, na 19. zbor v francoski Salbris pa več kot 7.000, kar je svetovni rekord.

V idilično francosko mestece so se pripeljali lastniki iz vse Evrope, pa tudi iz Nove Zelandije, Gane, Brazilije in Japonske. Svetovni klub ljubiteljev citroënov šteje okoli 50 tisoč članov, ki imajo v lasti več kot 100 tisoč vozil, vsak od njih pa želi, da je njegovo nekaj posebnega. Nekaj primerkov, ki so se pripeljali v Francijo, si lahko pogledate v fotogaleriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.