95.000 evrov za nerabljenega citroëna

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Limuzino citroën CX, ki jo je režim nekdanje Vzhodne Nemčije leta 1989 kupil za načrtovani obisk takratnega francoskega predsednika, so na dražbi prodali za 95.000 evrov, kar je presenetilo strokovnjake, ki so pričakovali polovico tega zneska.
Oglej si celoten članek

Limuzine vzhodnonemški režim ni nikoli uporabil, saj so za konec leta 1989 načrtovani obisk francoskega predsednika Francoisa Mitterranda v Vzhodnem Berlinu ob 40. obletnici obstoja Nemške demokratične republike preprečili zgodovinski dogodki, piše nemška revija Autobild.

Novembra tistega leta je namreč padel Berlinski zid in čez 12 mesecev Vzhodne Nemčije sploh ni bilo več, saj se je združila z Zahodno.

Citroenovo limuzino so 26 let ohranjali v dobrem stanju, dokler je niso prodali na dražbi v Parizu. Limuzina je bila sicer polovica para, a kje se nahaja drugo vozilo, ni znano, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.