Avto
24 ogledov

95.000 evrov za nerabljenega citroëna

1975: citroën CX Žurnal24 main
Limuzino citroën CX, ki jo je režim nekdanje Vzhodne Nemčije leta 1989 kupil za načrtovani obisk takratnega francoskega predsednika, so na dražbi prodali za 95.000 evrov, kar je presenetilo strokovnjake, ki so pričakovali polovico tega zneska.

Limuzine vzhodnonemški režim ni nikoli uporabil, saj so za konec leta 1989 načrtovani obisk francoskega predsednika Francoisa Mitterranda v Vzhodnem Berlinu ob 40. obletnici obstoja Nemške demokratične republike preprečili zgodovinski dogodki, piše nemška revija Autobild.

Novembra tistega leta je namreč padel Berlinski zid in čez 12 mesecev Vzhodne Nemčije sploh ni bilo več, saj se je združila z Zahodno.

Citroenovo limuzino so 26 let ohranjali v dobrem stanju, dokler je niso prodali na dražbi v Parizu. Limuzina je bila sicer polovica para, a kje se nahaja drugo vozilo, ni znano, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.