Avto
197 ogledov

Janković se vozi že v novem mercedesu

Dražba Jankovićevega mercedesa
1/5
Andrej Leban
Na dražbi, za katero je bilo med potencialnimi kupci kar nekaj zanimanja, so v drugem poskusu in globoko pod tržno ceno le prodali nekdanjo "zver" Damijana Jankovića, mercedes-benz CL AMG 63.

"Začeli bomo pri 16.000, najmanjši znesek za dvig cene naj bo 200 evrov," je tik pred začetkom dražitelje podučil sodni izvršitelj Dragan Vuković, ki je vodil prodajo. 

Okoli 15 interesentov, ki so svojo resnost izkazali z nakazilom varščine v višini tisoč evrov, se je nato pričelo z vidno nervozo potegovati za belega kupeja. 

Preberite še:

"Zdaj smo pri 20.500 evrov," je med pavzo, ko nekaj trenutkov nihče ni ponudil višjega zneska, opomnil Vuković. 
Sledil je nov polčas, v katerem pa je sodelovalo le še nekaj mercedesa željnih prisotnih.
"22 tisoč evrov prvič ..."
"23 tisoč!," je za najvišjo cenovno inflacijo dražbe poskrbel eden od prisotnih.
"23 tisoč prvič, 23 tisoč drugič ..."
"23.200," je sledil nov poskus, a je hitro sledil protinapad dražitelja z zaporedno vpisno številko 1: "24 tisoč!"
"Prvič, drugič, tretjič, prodano številki 1!"

"Eh, pa saj sem mislil povišati, pripravljen sem bil iti do 28 tisoč," se je nekaj trenutkov kasneje pridušal eden od prisotnih. A bilo je prepozno, nekdanji avto Electe Naložbe, ki ga je tudi v zasebnem življenju vozil sin ljubljanskega župana Damijan Janković, je dobil novega lastnika. 

Končna cena 24.000 evrov je še vedno precej pod izklicno ceno iz prve dražbe, ki jo je Vuković postavil na 36.000 evrov, a takrat ni bil pripravljen varščine za slabih osem let star avto plačati nihče. Nov je bil vreden krepko prek 200.000 evrov, saj gre za prestižni kupe z izredno močnim (386 kW/524 KM) motorjem, napolnjen pa je z raznovrstnimi pripomočki za udobje, ki veljajo za prestižne tudi danes. 

Dražitelj, ki je postavil najvišjo ceno, je bil zastopnik neimenovanega slovenskega podjetij in z novinarji ni želel komunicirati. Izvršitelj Vukovič pa nam je zatrdil, da kupec ni povezan z Jankovićem. V preteklosti se je namreč zgodilo, da je Jankoviću sodišče istega mercedesa že zaplenilo, a se je nato znova znašel v njegovih rokah, saj ga je zanj odkupilo podjetje Electa Naložbe.

Od trojice Jankovićevih prestižnih se je prodal še najbolje

"Očitno trg ta hip višje cene za takšne avtomobile ne prenese," je razmeroma skromen izkupiček na koncu za zurnal24.si brez posebnega razočaranja pokomentiral Vuković, ki nam je pred časom dejal, da se podobni avtomobili na oglasih prodajajo tudi za 45 tisoč evrov. "A danes se kupci takšnih avtomobilov bojijo, saj si zaradi nakupa lahko hitro nakopljejo nase Furs, ki bi preiskoval izvor premoženja, na kaj takšnega pa vsi niso pripravljeni."

Prav Vuković je sicer pred časom že prodal oba preostala avtomobila, ki sta bila pisana na Electo Naložbe, a ju je uporabljala Jankovićeva družina. "Za BMW Z4 in audi Q7 je bilo veliko več interesentov, vseeno pa sta bila prodana pod 20.000 evrov," se spominja Vuković. Pripravlja pa že novo dražbo, na katerem bodo na prodaj ostale premičnine Electe Naložbe.

Komentarjev 4
  • b3180966 20:04 11.februar 2015.

    Pa saj je že ljudska modrost:Vse kar ima komunist je ukradel, le vozniško in šolsko spričevalo je kupil. PS- pa še to le zato, ker so tam večji lopovi od njega.

  • Marko Slovenia 19:27 11.februar 2015.

    na netu je podoben brez bušk 40.000€. buške bodo šle za 2000€ dol. 15k€ v žep, dober nakup

  • depresija 17:20 11.februar 2015.

    No, kolkr je pob sposoben, je tu potrebno dopuščati možnost, da je izpit tudi dobil. Recimo za dedka mraza, rojstni dan ali pa ga je celo sam izdelal - seveda tistega oranžnega, iz malo tršega skretpapirja..