Avto
180 ogledov

Jankovićevega mercedesa (še) nihče noče

Jankovićev mercedes
1/12
Andrej Leban
"Službenega" mercedesa Damjana Jankovića na dražbi niso uspeli prodati kljub za luksuzni avto takšnega kova ugodni ceni.

"Je kdo od navzočih slučajno interesent za nakup?", je peščico novinarjev ob začetku javne dražbe pobaral sodni izvršitelj Dragan Vuković. "Če ga ni, ugotavljam, da je današanja dražba neuspešna," je že minuto čez 11. uro postalo jasno, da beli mercedes-benz CL AMG 63 po izklicni ceni 36.000 evrov za zdaj še nima novega lastnika. 

  • Več o pestri zgodovini avta TUKAJ

Čez slab mesec za pol cene

Vuković napoveduje, da bo novo dražbo razpisal v drugi polovici januarja, takrat bo verjetno izklicna cena za približno polovico manjša. To bi vendarle moralo privabiti kupce, je prepričan, čeprav na podlagi izkušenj opaža, da je za luksuzne avtomobile na dražbah v skladu z razmerami v državi vse manj zanimanja. "Danes postavljena cena se mi je zdela realna glede na primerljiva vozila, ki se prodajajo. Je sicer nekoliko nižja od prave tržne vrednosti, a hkrati kupcu ne moremo dati kakšnih posebnih garancij na vozilo. Spet pa avta ne moremo prodajati po prenizki ceni."

Če niti v drugo CL AMG 63 ne bo prodan, bo avto vrnjen dolžniku, to je uradno družba Electa Naložbe d. o. o., ki ji je bil avto zasežen s strani družbe upnice Heta Asset Resolution.

Komentarjev 14
  • tecumseh_1975 09:03 30.december 2014.

    niso. že nekaj časa se je vozil tak. Nima za burek, kaj šele za kasko.

  • tecumseh_1975 09:02 30.december 2014.

    itak. to je to če si hohštaplar. NA lizing si omisliš hud avto ki ga ne odplačuješ za vzdrževanje in konkreten kasko pa tud nimaš. Zih se je pozimi vozil z letnimi gumami.

  • macko 07:39 30.december 2014.

    pameten par exellence...