Adam je razočaral v nesreči

Foto: EuroNCAP
Foto: EuroNCAP
Pet novih raztreščenih avtomobilov je dalo mešane rezultate glede varnosti najnovejših avtomobilov. Medtem ko Japonci povečini blestijo, je razočaral Oplov mini model adam.
Oglej si celoten članek

Pri neodvisni organizaciji EuroNCAP so objavili rezultate varnostnih testiranj za mazdo6, lexusa IS, mitsubishija mirage, toyoto corollo in opla adama. Mazda, lexus in toyota so test opravili z odliko, saj so vsi prejeli po pet zvezdic, kar so izkazali tako z dobrimi rezultati za zaščito odraslih, kot tudi otrok in pešcev.

Mitsubishi mirage in opel adam sta tokratna osmoljenca in če izvzamemo miraga, ki na evropskem trgu najverjetneje ne bo imel vidnejše vloge, je negativno presenečenje rezultat adama, s katerim imajo pri Oplu velikanske načrte. Tudi štiri dosežene zvezdice je sicer lep rezultat in ga je v primeru adama zaradi vmes zaostrenih meril testa povsem mogoče primerjati z dosežki, ki so jih še pred nekaj leti dosegali avtomobili za rezultat petih zvezdic.

Vseeno pa "spričevalo" razkriva, da se adam ni najbolj znašel v primeru simuliranega trka s pešci, saj je dosegel najslabši rezultat med peterico, precej nevaren za voznika je sodeč po testu tudi morebitni bočni udarec ob drevo ali drog, trka od zadaj pa vzglavniki ne znajo najbolje ublažiti.

Od 11 testiranih "minijev" v letih 2012 in 2013 jih je manj kot polovica dosegla vseh pet zvezdic. A med slednjimi so bili neposredni adamovi tekmeci VW up!, ford fiesta in peugeot 208.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.